Oud Hollandse appeltaart
Oud Hollandse appeltaart, het recept van oma!
Equipment
- Taartvorm
- Oven
- Deeg mixer
Materials
- 250 gram Bloem
- 150 gram (Room) Boter
- 80 gram Suiker
- 2 Eieren
- 8 Appels
- 1 eetlepel Suiker
- snufje Kaneel
Instructions
- Verwarm de oven op 180 graden
- Kneed de bloem, boter, suiker en eieren goed door elkaar. Zorg dat het een geheel wordt. Als het deeg klaar is, laat het dan even rusten.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
- Meng de appels met de suiker en de kaneel.
- Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm.
- Schep de appels in de taartvorm met deeg.
- Gebruik restjes deeg om deze over de taart te doen. Maak met slierten deeg ruitjes over de taart voor een 'oud Hollandse look'
- Bak de taart in de voorverwarmde oven voor 50 minuten.
Variatietips:
- Voeg 250 gram geweekte rozijnen toe.
- Vervang 3 appels door 3 peren.