Home » Oud Hollandse appeltaart

Oud Hollandse appeltaart

door Bakker Sjors
414 bekeken
Oud Hollandse appeltaart

 

Oud Hollandse appeltaart

Oud Hollandse appeltaart, het recept van oma!
Prep Time15 mins
Active Time50 mins
Total Time1 hr 5 mins
Cuisine: Hollands
Keyword: Oud Hollandse appeltaart

Equipment

  • Taartvorm
  • Oven
  • Deeg mixer

Materials

  • 250 gram Bloem
  • 150 gram (Room) Boter
  • 80 gram Suiker
  • 2 Eieren
  • 8 Appels
  • 1 eetlepel Suiker
  • snufje Kaneel

Instructions

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Kneed de bloem, boter, suiker en eieren goed door elkaar. Zorg dat het een geheel wordt. Als het deeg klaar is, laat het dan even rusten.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
  • Meng de appels met de suiker en de kaneel.
  • Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm.
  • Schep de appels in de taartvorm met deeg.
  • Gebruik restjes deeg om deze over de taart te doen. Maak met slierten deeg ruitjes over de taart voor een 'oud Hollandse look'
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven voor 50 minuten.

Variatietips:

  • Voeg 250 gram geweekte rozijnen toe.
  • Vervang 3 appels door 3 peren.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een reactie achter

Recipe Rating