Franse appeltaart
Heerlijke Franse appeltaart maken uit eigen keuken
Equipment
- Taartvorm
- Oven
Materials
- 250 gram Bloem
- 125 gram Gezouten boter
- 4 eetlepels Water
- 6 Appels (Granny Smith)
- 3 eetlepels Suiker
Instructions
Voorbereiding:
- Oven voorverwarmen op 220 graden
- Taartvorm invetten
Bereidingswijze:
- Doe de boter, bloem en het water in een kom.
- Kneed dit tot een glad deeg, als het wat te droog is kun je wat extra water toevoegen.
- Kneed het deeg niet te lang, dan wordt het te zacht
- Verpak de bol deeg met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Schil de appel en snijd ze in 4 stukken. Verwijder het klokhuis.
- Snijd de stukjes appel in dunne plakken.
- Stop de bol deeg tussen 2 stukken bakpapier, rol het deeg tot een ronde lap.
- Leg het deeg in de ingevette taartvorm.
- Leg de appels in een waaier vorm over de het deeg.
- Bestrooi de appels met suiker.
- Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven
Variatietip:
- Strooi wat fijn gesneden amandel over de gebakken taart.