Home » Franse appeltaart

Franse appeltaart

door Bakker Sjors
316 bekeken
Franse appeltaart

 

Franse appeltaart

Heerlijke Franse appeltaart maken uit eigen keuken
Prep Time45 mins
Active Time30 mins
Total Time1 hr 15 mins
Cuisine: Frans
Keyword: Franse appeltaart

Equipment

  • Taartvorm
  • Oven

Materials

  • 250 gram Bloem
  • 125 gram Gezouten boter
  • 4 eetlepels Water
  • 6 Appels (Granny Smith)
  • 3 eetlepels Suiker

Instructions

Voorbereiding:

  • Oven voorverwarmen op 220 graden
  • Taartvorm invetten

Bereidingswijze:

  • Doe de boter, bloem en het water in een kom.
  • Kneed dit tot een glad deeg, als het wat te droog is kun je wat extra water toevoegen.
  • Kneed het deeg niet te lang, dan wordt het te zacht
  • Verpak de bol deeg met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Schil de appel en snijd ze in 4 stukken. Verwijder het klokhuis.
  • Snijd de stukjes appel in dunne plakken.
  • Stop de bol deeg tussen 2 stukken bakpapier, rol het deeg tot een ronde lap.
  • Leg het deeg in de ingevette taartvorm.
  • Leg de appels in een waaier vorm over de het deeg.
  • Bestrooi de appels met suiker.
  • Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven

Variatietip:

  • Strooi wat fijn gesneden amandel over de gebakken taart.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een reactie achter

Recipe Rating