Home » Appeltaart van cakebeslag

Appeltaart van cakebeslag

door Bakker Sjors
349 bekeken
Appeltaart van cakebeslag
Print
5 from 1 vote

Appeltaart van cakebeslag

Appeltaart kun je ook maken van cakebeslag. Wil je weten hoe? bekijk dan dit heerlijke recept.
Prep Time25 mins
Active Time1 hr 30 mins
Total Time1 hr 55 mins
Cuisine: Hollands
Keyword: Appeltaart van cakebeslag

Equipment

  • Taartvorm/Bakvorm
  • Oven
  • Mixer

Materials

Voor het deeg:

  • 250 gram Roomboter
  • 250 gram Rietsuiker
  • 250 gram Bloem

Voor de vulling:

  • 650 gram Elstar appels
  • 250 gram Rozijnen
  • 2 theelepels Bakpoeder (afgestreken)
  • 2 zakjes Vanillesuiker
  • 50 gram Bloem (voor door de appels)
  • Citroensap
  • 1 mespunt Zout
  • Rum extract

Instructions

Voorbereiding:

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Oven voorverwarmen op 150 graden.
  • Taart of cakevorm invetten en bestrooien met bloem.
  • Rozijnen weken in Rum extract.

Bereidingswijze:

  • Appels schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Doe er wat citroensap overheen zodat de appels niet bruin worden.
  • Meng de 50 gram bloem door de appels heen.
  • Boter, suiker, vanillesuiker en zout 20 minuten mixen op de hoogste stand.
  • Eén voor één de eieren toevoegen. Mix per ei 2 a 3 minuten.
  • Mix tot het beslag luchtig is.
  • Schep met een houten lepel voorzichtig de bloem en het bakpoeder door het beslag. Door het te scheppen i.p.v. mixen zorg je dat het beslag luchtig blijft.
  • Giet de rozijnen af en doe deze samen met de appels bij het beslag.
  • Doe het beslag in de oven, en bak dit 90 minuten in de voorverwarmde oven.

Misschien vind je dit ook leuk

2 reacties

Betsy 28 April 2022 - 14:48

5 stars
Heerlijke taart geworden, bedankt!

Antwoord
Bakker Sjors 1 May 2022 - 11:32

Graag gedaan Betsy, en stuur ook eens een recept in, graag!

Antwoord

Laat een reactie achter

Recipe Rating