Home » Appel kwarktaart

Appel kwarktaart

door Bakker Sjors
321 bekeken

 

Appel kwark taart

Heerlijk zelf gemaakte appel kwark taart.
Prep Time25 mins
Active Time1 hr 10 mins
Total Time1 hr 35 mins
Cuisine: Hollands
Keyword: Appel kwark taart

Equipment

  • Taartvorm

Materials

  • 70 gram Boter
  • 100 gram Kristal suiker
  • 2 Eieren, gesplitst
  • 500 gram Kwark
  • 50 gram Custard poeder
  • 1 Snufje zout
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 25 gram Witte basterdsuiker
  • 50 gram Griesmeel
  • 1 Citroen, geraspt en sap
  • 500 gram Goudreinetten
  • 2 eetlepels Paneermeel

Instructions

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Taartvorm invetten.
  • Bestuif het paneermeel in de taartvorm.
  • Mix de boter, kristal suiker en eierdooiers tot een schuimig mengsel.
  • Voeg geleidelijk de kwark, custard poeder, zout, bakpoeder, bastardsuiker, griesmeel en de rasp en sap van de citroen toe.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd ze in schijfjes en snijd de schijfjes doormidden.
  • Meng de appels door het beslag.
  • Klop de eiwitten stijf en luchtig, en schep dit door het beslag.
  • Doe het beslag in de taartvorm.
  • Bak de taart 70 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de taart nog 10 minuten in de oven afkoelen, met het deurtje op een kier. Haal hem daarna uit de oven.
  • Als de bovenkant van de taart bruin wordt, dek het dan af met aluminiumfolie (glimmende kant naar de taart toe).

Variatietip:

  • Rasp wat pure chocolade en strooi deze als decoratie over de taart.

Laat een reactie achter

Recipe Rating