Appel kwark taart
Heerlijk zelf gemaakte appel kwark taart.
Equipment
- Taartvorm
Materials
- 70 gram Boter
- 100 gram Kristal suiker
- 2 Eieren, gesplitst
- 500 gram Kwark
- 50 gram Custard poeder
- 1 Snufje zout
- 2 theelepels Bakpoeder
- 25 gram Witte basterdsuiker
- 50 gram Griesmeel
- 1 Citroen, geraspt en sap
- 500 gram Goudreinetten
- 2 eetlepels Paneermeel
Instructions
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Taartvorm invetten.
- Bestuif het paneermeel in de taartvorm.
- Mix de boter, kristal suiker en eierdooiers tot een schuimig mengsel.
- Voeg geleidelijk de kwark, custard poeder, zout, bakpoeder, bastardsuiker, griesmeel en de rasp en sap van de citroen toe.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd ze in schijfjes en snijd de schijfjes doormidden.
- Meng de appels door het beslag.
- Klop de eiwitten stijf en luchtig, en schep dit door het beslag.
- Doe het beslag in de taartvorm.
- Bak de taart 70 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart nog 10 minuten in de oven afkoelen, met het deurtje op een kier. Haal hem daarna uit de oven.
- Als de bovenkant van de taart bruin wordt, dek het dan af met aluminiumfolie (glimmende kant naar de taart toe).
Variatietip:
- Rasp wat pure chocolade en strooi deze als decoratie over de taart.