Appel kruimel vlaai
Heerlijke zelfgemaakte appel kruimel vlaai
Equipment
- Taartvorm
- Deeg mixer
Materials
- 500 gram Zelfrijzend bakmeel
- 250 gram Witte basterdsuiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 1 Ei
- snufje Zout
- 250 gram koude boter
- 5 Appels
- Citroensap
- 1 zakje Vanillesuiker
- 2 theelepels Kaneel
Instructions
Voorbereiding:
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Taartvorm invetten en bestrooien met wat bloem.
Bereidingswijze:
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en doe dit in een mengkom.
- Snijd de koude boter in stukjes, doe deze in de mengkom.
- Voeg de suiker, vanillesuiker, het ei en een snufje zout toe aan het bakmeel en de boter.
- Kneed alles snel (zodat het niet te warm wordt) tot een kruimelig deeg.
- Doe ongeveer 2/3 van het deeg in de taartvorm, om de bodem en de wand te bedekken.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Doe deze in een kom.
- Voeg een paar druppels citroensap, kaneel en vanillesuiker toe. Roer dit door elkaar.
- Schep het appelmengsel in de taartvorm met deeg.
- Verkruimel het overgebleven deeg over de appels.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven, ongeveer 35 minuten.