Home » Appel kruimel vlaai

Appel kruimel vlaai

door Bakker Sjors
373 bekeken
appel kruimel vlaai

 

Appel kruimel vlaai

Heerlijke zelfgemaakte appel kruimel vlaai
Prep Time30 mins
Active Time35 mins
Total Time1 hr 5 mins
Cuisine: Hollands
Keyword: Appel kruimel vlaai

Equipment

  • Taartvorm
  • Deeg mixer

Materials

  • 500 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram Witte basterdsuiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 Ei
  • snufje Zout
  • 250 gram koude boter
  • 5 Appels
  • Citroensap
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 2 theelepels Kaneel

Instructions

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Taartvorm invetten en bestrooien met wat bloem.

Bereidingswijze:

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en doe dit in een mengkom.
  • Snijd de koude boter in stukjes, doe deze in de mengkom.
  • Voeg de suiker, vanillesuiker, het ei en een snufje zout toe aan het bakmeel en de boter.
  • Kneed alles snel (zodat het niet te warm wordt) tot een kruimelig deeg.
  • Doe ongeveer 2/3 van het deeg in de taartvorm, om de bodem en de wand te bedekken.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Doe deze in een kom.
  • Voeg een paar druppels citroensap, kaneel en vanillesuiker toe. Roer dit door elkaar.
  • Schep het appelmengsel in de taartvorm met deeg.
  • Verkruimel het overgebleven deeg over de appels.
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven, ongeveer 35 minuten.

Laat een reactie achter

Recipe Rating