Appel-kaneeltaart
Oud Hollandse appel-kaneeltaart uit eigen keuken.
Equipment
- Taartvorm of ovenschaal
Materials
Voor het deeg:
- 550 gram Witte bloem
- 350 gram Margarine
- 40 gram Gist
- 1 Ei
- 2 eetlepels Basterdsuiker
- snufje zout
- 1 theelepel Bakpoeder
Voor de vulling:
- 1.5/2 kilo appels (Goudrenetten, Jonagolds)
- 250 gram Basterdsuiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels Room (40% vet)
- 1 Eierdooier
Instructions
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een diepe ovenschaal of taartvorm in
Beslag bereiding:
- Doe de bloem, margarine, het ei, basterdsuiker, zout en bakpoeder in een mengkom. Kruimel de verse gist eroverheen.
- Kneed de ingrediënten tot een glad deeg.
- Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
- Bedek de ingevette ovenschaal of taartvorm met een stuk deeg.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis.
- Snij de appels in blokjes.
- Meng de appel, suiker en kaneel in een kom.
- Als dit goed gemengd is, kun je het in de ovenschaal of taartvorm verdelen.
- Rol het overige deeg uit op bakpapier.
- Leg het deeg over het appelmengsel heen.
- Meng de eierdooier met de room en smeer dit over het deeg.
- Prik een aantal gaatjes in het deeg.
- Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.