Home » Appel-kaneeltaart

Appel-kaneeltaart

door Bakker Sjors
393 bekeken
appel-kaneeltaart

Appel-kaneeltaart

Oud Hollandse appel-kaneeltaart uit eigen keuken.
Prep Time35 mins
Active Time40 mins
Total Time1 hr 15 mins
Cuisine: Hollands
Keyword: Appel-kaneeltaart

Equipment

  • Taartvorm of ovenschaal

Materials

Voor het deeg:

  • 550 gram Witte bloem
  • 350 gram Margarine
  • 40 gram Gist
  • 1 Ei
  • 2 eetlepels Basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel Bakpoeder

Voor de vulling:

  • 1.5/2 kilo appels (Goudrenetten, Jonagolds)
  • 250 gram Basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels Room (40% vet)
  • 1 Eierdooier

Instructions

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een diepe ovenschaal of taartvorm in

Beslag bereiding:

  • Doe de bloem, margarine, het ei, basterdsuiker, zout en bakpoeder in een mengkom. Kruimel de verse gist eroverheen.
  • Kneed de ingrediënten tot een glad deeg.
  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
  • Bedek de ingevette ovenschaal of taartvorm met een stuk deeg.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  • Snij de appels in blokjes.
  • Meng de appel, suiker en kaneel in een kom.
  • Als dit goed gemengd is, kun je het in de ovenschaal of taartvorm verdelen.
  • Rol het overige deeg uit op bakpapier.
  • Leg het deeg over het appelmengsel heen.
  • Meng de eierdooier met de room en smeer dit over het deeg.
  • Prik een aantal gaatjes in het deeg.
  • Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een reactie achter

Recipe Rating